De tuin en het huis zelf worden vaak als losse onderdelen gezien. Wanneer een huis wordt gekocht, wordt er direct gedacht aan de inrichting van de woning en de tuin: “ja, dat zien we later wel!” Vorig jaar was er een verandering te zien in deze gedachte. De term “binnen-buitentuin” kreeg een betekenis en ook dit jaar zet deze nieuwe trend zich voort.

Het omliggende landschap wordt doorgetrokken in de tuin. De beplanting in de tuin bevat bomen en planten welke ook terug te zien zijn in de omgeving. De tuin maakt deel uit van de woning, vaak verbonden met elkaar door de vloer en zichtlijnen. Materialen en patronen worden zowel in de tuin als in huis gebruikt. Daarbij zien we sinds vorig jaar een stijging in het gebruik van keramische tegels. Deze tegels zijn zowel binnen als buiten erg stijlvol. Daarnaast is de tegel onderhoudsarm, zullen er niet snel krassen op komen en is daarom zeer geschikt om ‘het van buiten naar binnen’-gevoel te creëren. Bijvoorbeeld deze keramische tegels hieronder van marlux.com.

 

 

 

 

 

Of de keramische tegellijn van vtwonen.nl met verschillende patronen is ook een plaatje!

 

 

 

 

 

Naast de (tegel)vloer spelen ook het meubilair en de verlichting een grote rol in het maken van eenheid van buiten en binnen. Waar in de jaren ‘90 in iedere tuin nog plastic tafels en stoelen stonden, hebben deze tegenwoordig ruimte gemaakt voor de meest uitgebreide tuin- en loungesets. Toch verandert ook deze trend. De tuinsets van tegenwoordig hebben zo’n  gedetailleerde en subtiele afwerking dat je de meubelen eigenlijk binnen verwacht. En de tuinverlichting… deze is natuurlijk met een tablet of telefoon te bedienen vanuit de luxe tuinstoel!

Arjan Schwering Hovenier gebruikt steeds vaker de verlichting van in-lite (link!). in-lite biedt buitenverlichting van eigen Nederlands ontwerp met hoogwaardige LED lichtbronnen en 5 jaar garantie. Duurzaam en energiezuinig dus! Een voorbeeld hiervan is terug te vinden in onze showtuin*.

 

 

 

 

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de binnen-buitentuin? Neem dan gerust contact op: info@arjanschweringhovenier.nl